Edit this in WPZOOM Theme Options 800-123-456
 

Casual games nog steeds populair

Je wordt er bij wijze van spreken mee dood gegooid: gamewebsites die je casual games aanbieden. Casual games zijn simpele spelletjes, maar ontzettend verslavend. Voor de die-hard die elke dag op zijn XBOX of Playstation gamed, lijkt het misschien niet spannend of spectaculair genoeg, maar het kan af en toe een fijne afwisseling zijn voor de spelletjes die je normaal op je gameconsole speelt.

Simpel
Goed voorbeeld van een veel gespeelde casual game zijn de zogenaamde 3 op een rij spelletjes. Het inmens populaire spelletje Bejeweled is zo’n game. Het idee is simpel; je hebt een groot veld met figuren in verschillende kleuren. Door het wisselen van twee aan elkaar grenzende figuren zorg je ervoor dat tenminste drie stukken van dezelfde kleur naast elkaar komen te liggen. Zo simpel is het. Deze spelletjes worden op een leuke manier vormgegeven met mooie visuals en al snel ben je verknocht aan het spelletje.

Verslavend
De casual games van tegenwoordig zijn dan nog steeds wel simpel zijn, waren ze vroeger nog simpeler. Tegenwoordig worden ze steeds verder uitgebreid en worden er dingen verzonnen om het extra leuk te maken. Goed voorbeeld hiervan is het spelletje Inca Quest, een bubble shooter. Ook bij deze spelsoort is het idee weer eenvoudig: een veld vol gekleurde ballen en van onderaf ballen op ballen met dezelfde kleur schieten om ze te laten verdwijnen. De uitbreiding zit hem erin, dat de ontwikkelaars een verhaal bouwen rondom het spel. Hierdoor speelt de speler niet alleen de bubble shooter, maar komt hij ook verder in een verhaal. Dit maakt het spel nog leuker om te spelen.Het is juist door deze toevoegingen dat deze casual games zo verslavend zijn.

Probeer een bubble shooter game bij Funbox

 

Tags: , ,

 

Meer Berichten in Gaming expert