Edit this in WPZOOM Theme Options 800-123-456
 

Draw Something, de nieuwste hype

Iedereen met een iPhone of Android toestel zal het inmiddels ooit gespeeld hebben, iedereen met een Facebookaccount heeft er inmiddels van gehoord en iedereen met een Black Berry zal ervan balen.

Het gaat uiteraard over de nieuwste trend, de online game, het Wordfeud van 2011, Draw Something.

Draw Something is de nieuwste hype en is in anderhalve maand tijd inmiddels al meer dan 30 miljoen keer gedownload. Draw Something is een online game dat je speelt met een vriend via je telefoon. Het is een spel waarbij je drie opties krijgt van voorwerpen en waarbij je er één uitkiest en deze gaat tekenen voor de vriend met wie je speelt. Je kan dit mooier maken door het gebruik van verschillende kleuren, dunne of juist dikkere lijnen enzovoort. Daarna is het aan je tegenstander de taak om zo snel mogelijk te raden wat het is. De letters waaruit het voorwerp op zijn Engels bestaat, staan weergegeven onder de tekening waardoor je een hulpmiddel hebt.

De populariteit zit hem waarschijnlijk in het feit dat het voor iedereen toegankelijk is, mits het Engels begrepen wordt. Daarnaast is het een competitie tussen jou en je vrienden en daarom extra leuk. Ook kunnen de tekeningen uiteraard gedeeld worden via Facebook waardoor iedereen steeds meer zijn of haar best doet een briljante draw te maken.

Draw Something is bedacht en ontwikkelt door OMGPOP en bestaat inmiddels enkele weken. Sinds de komst van het spel zijn de verkopen van smartphones met een touchscreen explosief gestegen en de populariteit zal voorlopig nog wel een tijd aanhouden.

Wordfeud, het populaire spel dat een rage was in 2011, werd door 23 procent van de Nederlandse jongeren gespeeld. Inmiddels is de populariteit wat afgezakt door de komst van onder andere Draw Something.